La'familia

En sak kan jag säga, I lööööve my cpfamilj .. Men just nu går dom mig på nerverna med deras tjat!






?

Buu för min dåliga uppdatering och buuuuuu för mitt tråkiga liv! Har helt snöat in mig på den nya serien Royal Pains som går på söndagar kl 18 på tv3, grym serie! Ett tips till alla som är lediga på söndagar och inte har något bättre för sig.
Planering för oktoberfesten är femkamp och middag. Skulle bara behöva vara någonstans att vara.. Det skulle ju vara såå kallt att sitta ute :P Försöker övertala mamma att vi får vara här, men hon är lite grinig.. Men jag brukar vara bra på övertalning så, det fixar sig nog.

Nu har Petra fått klartecken att efter den 20:e kan hon få ledigt.. Så då funderar jag på resa till Kanarieöarna, Egyptien eller Thailand. Är det någon som läser bloggen som har något tips om vad som kan vara roligast? Har ju varit i Thailand en gång men jag vet att jag skulle kunna få ut lite mer av resan denna gång. Men hur är det med uteliv, stränder och blaha blaha med dom andra två? Ska vara borta i två veckor och då vill man väl hitta på något mer än att bara ligga och sola hela dagarna antar jag..

Jobb ikväll

Sitter här och har en hosta som skär upp hela halsen så fort man hostar, inte så jäkla skönt måste jag säga.. Ska iväg och jobba nu snart också, kommer nog bli rätt mycket folk eftersom vi både har after-work och Micke spelar. Ska bli kul! Och nu börjar verkligen oktoberfesten närma sig med stora steg, nästa helg smäller det! Det värsta är väl att nu har man så stora förväntingar på det att det säkert kommer bli en misslyckad kväll..

 

Från oktoberfesten förra året. Vi satt hos Virre och efter det hände massa roliga äventyr för mig och Petra :)


jihi

Har inte så stor motivtion till någonting just nu faktiskt.. Vet jag vart jag har någon egentligen? Allting börjar bli rätt tröttsamt. Hur som helst, har bestämt mig nu för att det inte blir Åre. Inte heller Stockholm eftersom jag är för osäker på om jag har lust att lägga ner så mycket pengar för en utbildning som jag inte vet kommer vara en fördel senare. Hemma kommer jag tjäna mest pengar och jag har någonstans att bo. Men nu börjar jag undra om jag drar mig undan det andra för att det är lättare att stanna hemma, bekvämare, säkrare? Det får helt enkelt bli så nu i vinter så får jag se om jag drar mig till Stockholms skärgård i sommar. Vet ju med säkerhet att jag har jobb där.

Har några resor inplanerade nu i vinter i alla fall :) Umeå till Hanna, Stockholm till Virre och Jönköping till Nina! Varför har ni spritt ut er så satans mycket !? haha.



Nu blir det träning med Virre!

I och med förra inlägget, JAG SAKNAR MIN NINA!!


Tok

Nyss kommit hem från en biltur tillsammans med Virre och Hanna. Så roligt att äntligen träffa dom igen! Blev mycket tillbaka blickar på gamla tider, haha vad mycket tok man har hittat på alltså.. Vad mycket dumma, roliga och helt galna saker, inget som ska nämnas i denna här dock hehe.




Gomorgon Sverige!

Ååååå herregud idag vaknade jag klockan tio, minns knappt hur det ser ut här på dagtid längre.. Men idag ska jag träffa gullpluttarna Hanna Virre och Josse! Ska bli sköj! Kanske blir en sväng på fjället snart med familjen men får se om jag orkar följa.



Jag och gos Salsa :)

JOoooooooooooobb

Har jobbar hela helgen, som vanligt.. I fredags var det väldigt roligt, Jens P spelade och det var mycket folk. Roligt att det händer nått i Funäs så här på hösten. Men snart är det OKTOBERFESTEN och som jag längtar! Bara jag får ledigt.. Funderar på att dra ihop något stort och tokigt !!

"Tusen hjärnspöken snurrar i mitt huvud nuförtiden. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att bli kvitt dem. Vet varken ut eller in när det gäller det mesta. Kan inte ens sätta fingret på vad det är som får mig att känna på det här viset."

Där slog du huvuder på spiken Veronica..

Samer, vad tycker ni?

När man inte gör någonting på dagarna kan man ju istället skriva om sina funderingar, och funderar gör jag mycket! Om man var miljonär, hur man kan bli miljonär haha. Vad jag ska göra i vinter, STORA ????. Sen har jag börjat fundera mycket på i somras, igen, på saker jag inte kom ihåg men om man nu tänker efter kommer ihåg. Krångligt?
Det var den värsta sommaren i mitt liv, så kan jag säga. Vissa vet varför, andra gör det inte. Det har förändrat mig enormt mycket som person. Det var en bra sommar också, såklart.
Men en sak jag blir rädd för som just kommer upp när jag tänker på sommaren är allt detta samehat. Ett starkt ord och det här gällde ju förstås inte mig. Men samer är dumma i huvudet, samer får bara massa skattepengar ... ... Listan kan göras lång. Jag kan ta jävligt mycket, men det blev för mycket. Många är kanske väldigt konstiga och inte riktigt "riktig" i huvudet men det gäller ju verkligen inte alla. JAG BLIR SÅ JÄVLA LE PÅ ALLA DESSA FÖRDOMAR SOM FINNS OM SAMER, SKAFFA ER EN EGEN UPPFATTNING FÖR FAN !!
Att alltid behöva försvara sin kultur kan inte vara det lättaste, och till slut kanske man alltid ställer sig i försvarsställning istället för att lyssna. Lyssnar man inte leder det till missförstånd. Missförstånd blir till misstro som leder till konflikter. What goes around comes around som man så fint säger.



Våran kultur, våra marker, rennäringen, traditioner och språk håller på att försvinna, vi jobbar ständigt mot fördomar där vi hela tiden behöver försvara vårat ursprung och vad vi är. Vi är den grupp som har mer alkolism och självmordsbenägenhet än någon annanstans i Sverige. Är det egentligen så konstigt?

Jag tycker världen behöver visa lite mer omtanke och förståelse för det som är annorlunda, visa mer respekt för det som är gammalt och ursprungligt, och har inte Sverige lite att betala igen för vad dom gjorde mot våra mor- och farföräldrar och tidigare generationer?


Saken är den, det händer inte ett skit

Fast jag ska utomlands snaaaart!! :D

Bocken

Vilken överraskande rolig kväll det blev i lördags! Började som vanligt med att jobba. Kom därifrån ca halv tolv tror jag. Sen skickade jag ut en gäst ur matsalen för första gången. Så jäkla grisig, och tydligen brukar han vara rätt grisig tidigare år han varit i Funäs.. Han skrek, rev ner två stolar, och började störa dom andra gästerna så då var det bara att skicka ut honom. Jag fattar inte hur man kan bete sig på det viset när man är ute och äter.
Efter att jag slutat åkte jag i alla fall hem med tron att jag skulle vara barnvakt så att mamma och pappa kunde åka på Bocken. När jag kom hem var det kaos med fulla människor, överallt var dom! Så blev det bestämt att jag följde med istället för pappa så var vi påväg mot Bocken.. Och roligt hade jag!



Dålig uppdatering!

Har varit i stan från i måndags och hälsade på lite. Tankarna snurrar just nu på vad jag ska göra i vinter. Känns som jag måste bestämma mig ganska snart! Ska ringa Lina idag och höra mer om Åre. För har inte någon lust alls att stanna i Funäs faktiskt.. Och Åre ligger ganska nära, har hört att det även finns en körskola där så då kanske man kan passa på att försöka sig på ett körkort..
Nu blir det duschen och sen jobb.

Utgång.

Usch vilken skitdag! Fick stänga Veras klockan elva igår eftersom det inte var en kotte där. Skönt egentligen för då skulle jag gå till Eriksgården och parta lite tänkte jag. Sen kommer en inrusandes Katarina som "Men, är inte Diana här !?" Jag sa till henne att dom hade dragit till Villan för et bra tag sen, så då tog vi ett glas vin tillsammans medans Katarina väntade på Diana och jag på Inka. Efter det stack jag, Inka och Solveig ner på Eriks. Där var det skapligt dött men det blir vad man gör det till, eller hur? Så jag hade det faktiskt riktigt trevligt.
Sen skulle två personer bjuda på shots efter stängning. Så jag blev ju kvar en stund till. OCh shots är inte bra, man mår som man förtjänar dagen efter. Jag har verkligen inte haft någon ork alls att ta mig ur sängen idag. Inte illamående bara så slut från topp till tå.. Hade ju tänkt åka till Veras idag för att städa och räkna kassan, men icke! Får bli imorrn innan jag drar till stan.


Gick upp klockan tio idag för att ta en liten tur till Röros

Har precis kommit hem och ska snart börja jobba, är sjukt seg och trött bara.. Jobbigt! Men man får väl skylla sig själv som ska på efterfest. Men det är jättehärligt att ta en öl efter jobbet för att slappna av lite.
Igår var det i alla fall korvparty på Veras HAHA. Alltså finns det inga tjejer i denna by !? Alla stackars grabbar som hängde där och inte kunde ragga på någon förrutom mig, alltså är det framförallt stackars mig! Nej, mer tjejer till Veras ikväll tack!

Fredag: Tjejkväll på Villan. Efterinsläpp för killar efter klockan 21.
Lördag: Killkväll på Villan, Korvtema. Mohahahaha no shit Sherlock ;)





Josse: Ååå det luktar skit!
Elliott: Nehe du! Ja ha inte dajsat!
Mamma: Joo Elliott, du bajsade ju nyss, det luktar ju fortfarande.
Elliott: Nehe du mamma, ja booj här!

Vad nu det har med saken att göra..? :P


Läskigt!

Igår när jag gick upp så kollade jag in i mammas och pappas rum när jag gick förbi för att kolla klockan, exakt 14.50 stog den då på.. Idag eftersom min mobil fortfarande inte fungerar så så gjorde jag exakt likadant, och vad stog inte klockan på ? 14.50 !! Och nej, klockan hade inte stannat..

Nä nu ska jag äta frukost och göra mig iordning för jobbet och sen hoppas på att jag hinner med någonting mer!

HAHA sjukt kul!


God natt

Jag sitter här i min ensamhet och käkar ost, kex och dricker öl. Det är inte lätt att vara den enda i hela världen som har pisstider på sitt jobb.

Är så sjuuuukt less på tradera nu! Dom måste ju lägga upp kontaktinformationen om personen man handlar av! Men nu har jag skickat dom  ett argt mejl så jag tror allt löser sig, jag är optimist! Men som jag ångrar att jag inte köpte ett på vanligt vis och då hade jag haft det för länge sen. Men tji fick man för att gilla tradera. "Ogilla" knappen vart finns den ?
Pratade med Kenny idag och han undrade om inte jag ville följa med till Polen och ta körkort. För det första får man det för ca 2000, det tar verkligen inte lång tid att ta det heller. Kör upp så är du klar, ungefär.. Sen lägger man till en tusenlapp "får" du körkortet HAHA. Jävla tok, får dock se hur det blir med den resan, men en sak vet jag; jag är REDO för att ta det jävla körkortet !! Jag KAN, jag VILL, jag SKA! När jag får råd.. hehe

Bråttom!

Jag vaknade tre idag, vafan TRE! Usch en timme kvar till jobbet så den här dagen blev väldigt användbar den med. Och just idag som jag skulle in tidigare för att räkna kassan..
Min mobil har lagt av också och kommer inte kunna användas igen förrän möjligvtis lördagmorgon. För på fredagkväll kommer Manne in med den från stan och jag jobbar då så kanske om Manne är snäll och svänger in med den på Veras :) Får hoppas på de! 

Fetton

Vad roligt att det är fler och fler som läser bloggen nu! Har gått upp rätt rejält från förrut faktiskt, glad jag blir :) (men annars så är kommentarer väldigt roligt;)

Nej inte ett skit händer i mitt liv just nu, jag är på Veras och jobbar. Nästa vecka är jag ledig fram till fredag så då tänkte jag faktiskt hitta på något. Så någon som anmäler sig frivilligt att hitta på nått? hehe
Men som så många andra tänkte jag, 1: Få mitt the Sims 3 nån gång så att jag kan gå in på att bli heltidsnörd, eller 2: bli nyttig och börja träna.
Jag är till och med lite men bara lite sugen på att börja träna, ovanligt för att vara jag Miss Fatso-jag-ligger-hellre-i-soffan-och-svullar-chips-för-det-är-godare-och-inte-lika-jobbigt. Till och med den där texten var jobbig.




//Over and out, skit ner er

För jag vill inte det här

Nej jag kan inte med det här just nu, känner ångesten komma krypandes hela tiden..
Alla bilder kommer snurrandes hela tiden, vad som har varit.. Allt bra framförallt. Usch jag saknar hur enkelt allt var då, nu känns allt bara helt skumt. Skumt. Ångestframkallat. Overkligt.

"You walk a lonely road
" vilken äckligt sann mening det känns som.


Urk

Jag klarar inte av det här längre! Gah!!
Jobberbjudanden verkar faktiskt hagla över en men det är ganska lätt att bara sitta kvar här i Funäs, och livet ska inte vara lätt sägs det ju..? :)
Men faktiskt, jag är så uttråkad! Jag vill göra något.


RSS 2.0